DO WIDZENIA „TOP CHEF”

Podjąłem decyzję o odejściu z programu. Kiedy jedno się kończy, inne się zaczyna, tak zawsze było w moim przypadku.

Część z was na pewno to pamięta, sięgając kilka lat wstecz mojej kulinarnej drogi w telewizji. Jako pierwszy profesjonalny Czarnoskóry szef kuchni, gotujący klasykę z elementami egzotyki w Polsce, zostałem zaproszony do stacji CNN i BBC a także innych mediów na świecie. Jestem z tego dumny. Nadszedł jednak czas aby w pełni poświęcić się swojej WŁASNEJ restauracji, która niedługo otworzy swoje drzwi dla was, w Warszawie. Chciałbym, abyście wszyscy mogli dzielić ze mną pasję do smaków i wina, od pierwszego dnia jej funkcjonowania. Spełnia się moje marzenie i wracam tam gdzie od zawsze należę – do mojej restauracyjnej kuchni. W październiku ukaże się moja pierwsza książka kulinarna „Od Okavango po Bałtyk” w języku polskim a na początku 2015 również w języku angielskim. Studio Kulinarne „Joseph’s Culinary Studio” pracuje bez zmian. Poza warsztatami i spotkaniami na miejscu w Warszawie nadal prowadzę różne eventy w Polsce. Rozpoczynam kolejne projekty za granicą, część z nich ma na celu promowanie kultury i kulinariów Botswany, moich rodzimych produktów, na świecie. Równocześnie chylę czoło przed Panią Niną Terentiew i dziękuję jej za możliwość udziału w roli Jurora w świetnym programie Top Chef oraz Janowi Kępińskiemu za całość – od wprowadzenia mnie „na antenę: w DDTVN aż po Top Chef’a. Z całą pewnością będzie mi brakowało emocji jakie towarzyszyły podczas programu, moich wspaniałych fanów i ich nieocenionego wsparcia. Dziękuję również Jake Vision wraz z całym zespołem za cudowne dwie edycje i czas spędzony razem.